RECEPT: Brownies

De Smaakmadam

Met de vakantie voor de deur koos ik voor een lekker gebakje, dat zeker ook in de smaak zal vallen bij de kinderen.

Comfortfood voor de chocoladefans! De brownies zijn smeuïg vanbinnen en krokant vanbuiten.

Ingrediënten

  • 225g boter
  • 115g pure chocolade (liefst met 70% cacaogehalte)
  • 2 eieren
  • 1
  • 1 eidooier
  • 330g suiker
  • ¼ theelepel zout
  • 125g bloem
  • 25g cacaopoeder
  • ½ theelepel vanille-extract

Hoe ga ik te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier. Dit lukt het beste als je de ovenschaal eerst licht inbotert en dan het bakpapier en mooi tegen hangt (zo blijft het plakken).
  2. Doe de boter en chocolade in een kom en smelt op een zacht vuur. Laat het mengsel even afkoelen.
  3. Klop de 2 eieren en de eidooier met de suiker, het zout en vanille-extract luchtig tot je een bleek mengsel krijgt dat zachtjes van de garde afloopt.
  4. Meng met een spatel heel voorzichtig het chocolade-botermengsel door de luchtige eieren tot het een egale massa is.
  5. Meng er tenslotte ook de bloem en het cacaopoeder onder.
  6. Giet het beslag in de bakvorm en zet deze 40min in de over,.
  7. Laat volledig afkoelen voor je het in stukken snijdt tot brownies.

Smakelijk!