Aperitiefhapje met aardappel en pens

De Smaakmadam

Dit is een eenvoudig en leuk aperitiefhapje en kan ook perfect om een restje te verwerken. Ik heb gewerkt met zwarte pens, maar dit kan ook met witte pensen.  Het is eigenlijk boerenkost in een hapje gegoten.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 zwarte pensen, in kleine blokjes gesneden.
  • enkele grote aardappels (ongeveer 4, afhankelijk van de grootte)
  • zout en peper
  • olijfolie
  • wat appel- of perenstroop (andere mogelijkheden: perenconfituur, honing)

Hoe ga ik te werk?

  1. Spoel de aardappels grondig en kook ze met de schil aan beetgaar. Kook ze niet overgaar, dan gaat de schil lossen en gaan ze uit elkaar vallen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om ze te garen in de oven: Leg ze daarvoor op een ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200°C. Hier hetzelfde, ze moeten beetgaar zijn.
  2. Laat de aardappels afkoelen en snijd ze in schijven van ongeveer 1 cm dik.
  3. Bak deze schijven nog kort aan in een pan.
  4. Bak de blokjes pens in wat olijfolie (of boter). Kruid nog wat bij met peper en zout. Laat even uitlekken op wat keukenpapier.
  5. Serveer de aardappelschijven met een lepeltje gebakken pens en werk af met een klein toefje perenstroop (of wat je gekozen hebt om wat te zoeten).

Smakelijk!