Horecazaak in brugwachtershuisje aan Durme

Algemeen Hamme

Het brugwachtershuisje aan de Durme krijgt een uitbouw. Er zal een horecazaak van gemaakt worden.

Het brugwachtershuisje aan de Mirabrug is beschermd erfgoed. In 2016 werd het aan de gemeente in erfpacht gegeven door de Vlaamse Waterweg. De projectontwikkelaar die de concessie binnenhaalde wil een aanbouw doen aan het huisje. Met de bedoeling om er een brasserie in onder te brengen. Ook een plek waar fietsen kunnen gehuurd, hersteld en gereinigd worden is opgenomen in de plannen.

De concessie moet daarom worden uitgebreid. Die uitbreiding werd door de gemeenteraad goedgekeurd. “De ruimte rond het brugwachtershuisje blijkt onvoldoende om er alle functies uit de concessie te voorzien”, zegt schepen Jan De Graef (N-VA). “De fietsafspuitplaats komt aan de kant van het mountainbikeparcours.” Groen stemde tegen het punt waar heel wat discussie over was (vanaf 1:40:00). Projectontwikkelaar Springvis die ook de grond verwierf voor de bouw van de 45 assistentiewoningen zal in mei starten met de werken aan het brugwachtershuisje.