Appelcake

De Smaakmadam

Een klassieke bereiding, maar om te toveren tot een leuk dessertje als je er een bolletje ijs bij serveert. Je kan er ook voor kiezen om de cake dan lauw te serveren (even opwarmen in de oven of
microgolfoven).

Ingrediënten voor 1 grote cakevorm

  • 250g boter, gesmolten
  • 250g zelfrijzende bloem
  • 4 eieren, dooier en eiwit gescheiden
  • 220g suiker
  • 4 grote, stevige appels, in blokjes gesneden
  • naar smaak eventueel een snuif kaneelpoeder

Hoe ga ik te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de suiker met de eidooiers en klop stevig, tot de massa bleker wordt.
  3. Voeg de bloem en de boter toe en roer om tot een egale massa.
  4. Klop de eiwitten stijf en meng voorzichtig onder het beslag met de spatel.
  5. Voeg ook de appels toe en indien gewenst wat kaneelpoeder.
  6. Giet het beslag in een rechthoekige cakevorm. Zorg dat je de vorm maar voor ¾ vult.
  7. Bak 40-45 min in de oven.
  8. Prik na 35 min even met een priem in het midden om te controleren of de cake al gaar is. Als er geen beslag meer aan de cake hangt, is hij klaar.
  9. Laat afkoelen en haal uit de vorm.
  10. Serveer een plakje cake met een bolletje ijs en werk eventueel nog wat af met bloemsuiker en appelstukjes.

Smakelijk!