Puntpaprika’s gevuld met quinoa en feta

De Smaakmadam

Dit is een lekker, snel en gezond hoofgerecht. De hoeveelheden zijn voor 2 personen als hoofdgerecht of 4 personen als bijgerecht of voorgerecht. Je zou dit bijvoorbeeld ook kunnen eten bij een stukje kip of vis.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 zoete puntpaprika’s (rood of geel, naar keuze)
  • 150g quinoa
  • 300ml groentenbouillon 
  • 200g feta, in blokjes gesneden
  • 1 teentje look, geplet
  • 1 bussel kervel, fijngesnipperd zonder steeltjes
  • ½ bussel peterselie, fijngesnipperd zonder steeltjes
  • 60g pijnboompitten
  • 4 eetlepels panko (Japans broodkruim)
  • olijfolie
  • peper en zout
  • halve citroen

Hoe ga ik te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe de quinoa in een kookpot samen met de groentebouillon. De verhouding is steeds 1 op 2.
  3. Laat zachtjes koken (onder deksel)  tot alle vloeistof is opgenomen. Roer los en laat afkoelen.
  4. Snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden en probeer om het steeltje te laten zitten. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes.
  5. Besprenkel met wat olijfolie en laat een kleine 10min garen in de over, tot ze wat zachter zijn. Ze moeten we nog wat beet hebben en dus niet helemaal gaar.
  6. Rooster de pijnboompitten enkele minuten in een droge pan. Blijf erbij, dit verbrand snel. Schud goed op en haal uit de pan om te voorkomen dat ze verder garen.
  7. Meng in een kom de quinoa, de kervel en peterselie, de geplette look en de pijnboompitten goed onder elkaar. Besprenkel met wat citroensap en kruid met peper en zout.
  8. Zet de oven op de grillstand.
  9. Vul de paprika’s met de mengeling. Werk bovenaan af met wat panko en druppel er een klein beetje olijfolie over om een mooi korstje te krijgen.
  10. Zet de paprika’s onder de warme grill en laat een 10-tal min mooi bruin korsten.

Smakelijk!