Dit is een lekker, snel en gezond hoofgerecht. De hoeveelheden zijn voor 2 personen als hoofdgerecht of 4 personen als bijgerecht of voorgerecht. Je zou dit bijvoorbeeld ook kunnen eten bij een stukje kip of vis.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 zoete puntpaprika’s (rood of geel, naar keuze)
- 150g quinoa
- 300ml groentenbouillon
- 200g feta, in blokjes gesneden
- 1 teentje look, geplet
- 1 bussel kervel, fijngesnipperd zonder steeltjes
- ½ bussel peterselie, fijngesnipperd zonder steeltjes
- 60g pijnboompitten
- 4 eetlepels panko (Japans broodkruim)
- olijfolie
- peper en zout
- halve citroen
Hoe ga ik te werk?
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe de quinoa in een kookpot samen met de groentebouillon. De verhouding is steeds 1 op 2.
- Laat zachtjes koken (onder deksel) tot alle vloeistof is opgenomen. Roer los en laat afkoelen.
- Snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden en probeer om het steeltje te laten zitten. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes.
- Besprenkel met wat olijfolie en laat een kleine 10min garen in de over, tot ze wat zachter zijn. Ze moeten we nog wat beet hebben en dus niet helemaal gaar.
- Rooster de pijnboompitten enkele minuten in een droge pan. Blijf erbij, dit verbrand snel. Schud goed op en haal uit de pan om te voorkomen dat ze verder garen.
- Meng in een kom de quinoa, de kervel en peterselie, de geplette look en de pijnboompitten goed onder elkaar. Besprenkel met wat citroensap en kruid met peper en zout.
- Zet de oven op de grillstand.
- Vul de paprika’s met de mengeling. Werk bovenaan af met wat panko en druppel er een klein beetje olijfolie over om een mooi korstje te krijgen.
- Zet de paprika’s onder de warme grill en laat een 10-tal min mooi bruin korsten.
Smakelijk!