Een gerecht dat vaak gevraagd wordt door mijn man. Een lekkere ovenschotel die je ook alweer op voorhand kan klaarzetten.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500g gemengd gehakt
- 400g tomatenblokjes (blik)
- 1 blikje tomatenpuree (70g)
- 2 wortels, in kleine blokjes
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 200g champignons, in schijfjes gesneden
- 2 teentjes look, fijngesneden
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 200g fetakaas
- 12-16 rolletjes cannelloni
- 1 theelepel oregano en marjolein
- cayennepeper, tabasco en nootmuskaat
- olijfolie
- peper en zout
- geraspte parmezaan, om af te werken
Hoe ga ik te werk?
- Stoof de sjalot en look aan in wat olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak volledig rul (prak met een vork, het moet goed korrelig zijn).
- Voeg de tomatenpuree toe, de tomatenblokjes, marjolein en oregano. Breng op smaak (naar eigen smaak) met cayenne, tabasco, nootmuskaat en peper en zout.
- Verdun de saus met wat water tot de consistentie heeft van een dikke soep.
- Laat 20min sudderen op een zacht vuur, met het deksel op de pot.
- Maak ondertussen de groenten: verwarm wat olijfolie en doe er de wortel en paprika bij.
- Laat een 5tal minuten zachtjes stoven onder deksel. Voeg dan de schijfjes champignon toe en laat opnieuw even stoven.
- Laat alles even afkoelen.
- Maak nu de schotel. Verdeel 3 eetlepels gehaktsaus over de bodem van de ovenschotel.
- Vul de cannelloni’s met de gehaktsaus en les de rolletjes in de ovenschotel. Zorg dat er ongeveer 1/4 van de saus overblijft.
- Meng de groenten met hun stoofvocht onder de resterende saus en verbrokkel ook de feta erin. Bedekt hiermee de cannelloni’s.
- Strooi de parmezaanse kaas erover.
- Bak 35-40 min in een oven van 200°C.
Smakelijk!