RECEPT: Cannelloni met fetakaas

De Smaakmadam

Een gerecht dat vaak gevraagd wordt door mijn man. Een lekkere ovenschotel die je ook alweer op voorhand kan klaarzetten.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500g gemengd gehakt
  • 400g tomatenblokjes (blik)
  • 1 blikje tomatenpuree (70g)
  • 2 wortels, in kleine blokjes
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 200g champignons, in schijfjes gesneden
  • 2 teentjes look, fijngesneden
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 200g fetakaas
  • 12-16 rolletjes cannelloni
  • 1 theelepel oregano en marjolein
  • cayennepeper, tabasco en nootmuskaat
  • olijfolie
  • peper en zout
  • geraspte parmezaan, om af te werken

Hoe ga ik te werk?

  1. Stoof de sjalot en look aan in wat olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak volledig rul (prak met een vork, het moet goed korrelig zijn).
  2. Voeg de tomatenpuree toe, de tomatenblokjes, marjolein en oregano. Breng op smaak (naar eigen smaak) met cayenne, tabasco, nootmuskaat en peper en zout.
  3. Verdun de saus met wat water tot de consistentie heeft van een dikke soep.
  4. Laat 20min sudderen op een zacht vuur, met het deksel op de pot.
  5. Maak ondertussen de groenten: verwarm wat olijfolie en doe er de wortel en paprika bij.
  6. Laat een 5tal minuten zachtjes stoven onder deksel. Voeg dan de schijfjes champignon toe en laat opnieuw even stoven.
  7. Laat alles even afkoelen.
  8. Maak nu de schotel. Verdeel 3 eetlepels gehaktsaus over de bodem van de ovenschotel.
  9. Vul de cannelloni’s met de gehaktsaus en les de rolletjes in de ovenschotel. Zorg dat er ongeveer 1/4 van de saus overblijft.
  10. Meng de groenten met hun stoofvocht onder de resterende saus en verbrokkel ook de feta erin. Bedekt hiermee de cannelloni’s.
  11. Strooi de parmezaanse kaas erover.
  12. Bak 35-40 min in een oven van 200°C.

Smakelijk!