RECEPT: Gepofte aardappel met spinazie en gorgonzola

De Smaakmadam

Dit eten wij wel eens als lunch in het weekend. Het neemt niet zo veel tijd in beslag, behalve de tijd dat de aardappel in de oven moet poffen. Maar dit kan dan weer perfect op voorhand gedaan worden. Een lekkere lunch, als je houdt van schimmelkaas.

Als je een kleine eter bent, heb je voldoende met een halve aardappel, anders maak je gerust wat meer.

Ingrediënten voor 4 halve aardappels

  • 2 grote aardappels
  • 25g boter
  • 3 eetlepels room (culinaire room of volle room)
  • 100g gorgonzola (of meer naar smaak)
  • 200g jonge spinazie (bv babyspinazie)
  • handjevol walnoten, gehakt
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe ga ik te werk?

  1. Verwarm de oven tot 220°C
  2. Laat de aardappel op hun geheel (met schil) en prik ze op verschillende plaatsen in met een vork. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  3. Pof ze in de oven ongeveer 1u, prik even om te controleren of ze helemaal gaar zijn.
  4. Stoof ondertussen de spinazie aan in wat olijfolie en kruid met peper en zout.
  5. Laat uitlekken en knijp goed uit.
  6. Haal de aardappels uit de oven en halveer. Schep het vruchtvlees van de aardappel eruit en doe in een mengkom. Leg de schillen terug op de bakplaat.
  7. Verdeel de rest van de boter over de binnenkant van de aardappelschillen, bestrooi met zout en zet ongeveer 6-8 minuten terug in de oven. Zo worden ze heel knapperig.
  8. Prak het vruchtvlees met 20g (1 eetlepel) boter, de room, gorgonzola, wat zout, de uitgelekte spinazie en voldoende peper.
  9. Verdeel over de schillen en bak terug in de oven tot de bovenkant van de puree goudbruin is.

Smakelijk!